Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

zondag 2 oktober 2011

Hier ben ik nu mee bezig

Na al mijn 'oude' werk ga ik nu laten zien waar ik momenteel mee bezig ben.
Laat ik maar beginnen met de scrapquilt. Ik las eens op een blog over een quilt die bestond uit duizend verschillende vierkantje. Slechts één keer was hetzelfde stofje gebruikt. Het idee was dan, dat je dat dubbele vierkantje ging opzoeken als je je een keer verveelde. Dat idee ging in m'n hoofd zitten. Maar slechts één dubbel vierkantje vond ik wat saai. Als je dat eenmaal een keer gevonden hebt, is de lol eraf. In m'n hoofd groeide een ontwerp, het kwam op papier, ik verzamelde lapjes en zo is de top geworden:


De quilt is bedoeld om lekker onder te gaan liggen op de bank als je (nog) een beetje ziek ben. Je weet wel, dan verveel je je soms een beetje. Of als je kind ziek is, die heeft dan wat te doen als je zelf eventjes niet met hem kan (of wil) spelen, lezen of tv-kijken. In het middenvak kan je boter-kaas-en-eieren spelen. Alle driehoeken én alle vierkantjes zitten twee keer in de quilt, die kan je dus bij elkaar zoeken. Verder staan alle letters van het alfabet erin, die kan je dan ook op volgorde bij elkaar zoeken. Zo heeft de quilt dus meer mogelijkheden. Hij ligt nu klaar om gedubbeld te worden.

Vorige winter ben ik begonnen met een little-quilt-of-love. Misschien ken je dat wel. Dat zijn quiltjes die in ziekenhuizen liggen. Als er een kindje levenloos geboren wordt, of veel te vroeg en het komt te overlijden, dan kunnen de ouders zo'n quiltje krijgen. Dit kunnen ze gebruiken om hun kindje in te begraven of om als een soort aandenken, of een troostdekentje te houden. Maar hier ben ik nog niet ver mee. Dit is het idee:


Op alle lichtgekleurde vakken komt een gekleurd hartje. Dez paarse heb ik geappliceerd met behulp van freezerpaper, maar dat vind ik zo'n vervelend werkje, daarom heb ik besloten om de hartjes erop te strijken met vliesofix en ze dan te festonneren. Dat vind ik nl. een heel leuk werkje. Dit ligt dus ook te wachten in een doosje.

Deze zomer ben ik ook met de SBS begonnen. Er zijn inmiddels 6 blokjes klaar:
F2 - Fool's puzzle; D9 - Orange peel; A4 - Posies 'round the square; E8 - Lincolns platform; F3 - Bow tie; I8 - Birds in the air.

En ik ben ook nog begonnen aan een Paasquilt. Daar heb ik één blok helemaal van klaar en een paar liggen klaar om gefestonneerd te worden. Het verhaal erachter zal ik later weleens vertellen als ik er weer volop mee bezig ben. Hier al wel vast het ene blok dat klaar is:

Het is een Palmtak, zoals je ziet. De quilt zal allerlei elementen van het lijden van Jezus uitbeelden en natuurlijk zal de opstanding centraal staan!

Maar al deze werkjes staan niet zonder reden stil. Vrienden van ons krijgen namelijk een tweeling. Dus dat betekent: twee quilts maken! Het kamertje heeft zachtblauw met wit geruit behang en ze wilden graag rode accenten erbij. Ze heten Blok van achternaam en noemen de kleintjes in de buik de Blokjes. Het worden dus Blokjesquilts. De eerste top is klaar en gesandwiched. Klaar dus om door te quilten. 


Even een detail:


Deze week op het programma: doorquilten eerste blokjesquilt en lapjes tekenen en knippen voor de tweede. Genoeg te doen dus! Tot gauw!

1 opmerking:

  1. O wat een schitterend Quilt Anja, en je blokken, en dat laatste quiltje ook zo leuk.
    Dank je wel dat je me dit even heb laten zien, heb nog veel vierkantjes liggen,goed voor een droomdeken
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!