Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

zondag 15 februari 2015

Huizen opgeleverd en weer aan de haak

De huisjes lagen al sinds begin november 2013 (!) te wachten op een quiltbeurt. Nu moest het er toch echt van komen. Maar helaas, ik had weer eens niet goed naar m'n quiltjuf geluisterd en de rand er zo hup hup aangezet. Terwijl ik heel goed weet (en ook al eerder hiermee de fout inging...) : 'Meten, meten, meten!' Het zag er dus niet zo fijn uit! Bobbelen en trekken, je weet het wel misschien.
 
 
Maar ik zag het ook niet zitten om weer een hele nieuwe rand erom te maken, dan komt het nooit af, ik ken mezelf. Dus heb ik de rand eraf geknipt en het groene biesje als afwerkrand gebruikt. Gewoon omslaan naar achteren en vastzomen met de hand. Nu is het wel goed gelukt, de hoeken trekken iets naar buiten, maar daar kan ik misschien nog wat aan doen met het betere "trekwerk" aan alle kanten.
Eindelijk is het nu dus af, ik vind hem leuk en fris!
 
 
Ik had nog één bol Fenna garen van de Wibra liggen. Maar wat doe je met 1 bol? Even googelen en toen kwam ik een leuke kol tegen. Gewoon stokjes haken met een hele dikke naald, ik had  nog zo'n houten naald maat 12 van het zpaghettigaren liggen. Lekker kleurrijk. Hier op een niet bijpassend vest geshowed voor de foto, maar heel leuk te combineren met een shirt in bijpassende kleur en een grijs vest. Fleurt de boel lekker op!


 
En de tassen...ik had er één voor een vriendin gemaakt en haar vriendin zag het, vond het erg leuk en bestelde er één in haar favoriete kleuren.
 
 
Ook voor twee collega's had ik er al eens één gemaakt, een andere collega vond het ook leuk. Die koos voor deze kleuren:
 
 
En nu werd een andere collega ook weer enthousiast! Voorlopig kan ik weer lekker haken, dat staat vast. Ik heb ook nog wat voor mijn werk, de peuterspeelzaal, gemaakt, maar daar moet ik donderdag eerst even een foto van maken. Dat houden jullie dus tegoed!
Nu de huisjesquilt eindelijk helemaal af is, wil ik heel hard aan de SBS gaan werken. Dus hopelijk is de volgende keer daar weer van alles van te zien.
 
Groetjes, Anja.
 5 opmerkingen:

 1. Je huisjes-quilt is erg mooi geworden, zonder die brede rand zelfs nog mooier! Mooie kleurtjes voor een col. En de tassen zijn erg leuk, handig hoor!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moest zo lachen over jouw rand. Ja ook mijn juffrouw riep steeds: METEN, en dan vanuit het midden. Maar hij is mooi geworden en je col ook. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig mooie tassen en de huisjes die vind ik geweldig mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja, en je tassen zijn ook prachtig ik heb er ook bijna één klaar, leuk om te doen he?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He, wat vreemd. Ik mis een reactie, nou ja dan nu nog maar één.
  Je huisjesquilt is heel mooi af met dat groene randje eromheen, en je kleurrijke col vind ik ook prachtig. Afgelopen zaterdag, tijdens de open dag, zag ik het mooie quilt van je zoon ook hangen in de kelder, wat een plaatje zeg ook een aantal bezoekers reageerden er leuk op.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!