Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

woensdag 2 augustus 2017

Lapjes opmaken

De vorige keer schreef ik al over dat ik lapjes aan het opmaken ben. Toen ging het over de lapjes van de SBS-quilt. Maar in mijn lade ligt nog veel meer. Bijvoorbeeld deze lapjes:


(Het stapeltje was wel wat kleiner hoor, maar deze foto is nog van de originele lapjes. )

In september krijg ik een nieuw oppaskindje erbij, een jongetje van 3 maand. Die moet nog wel veel in de box, dus ik dacht, laat ik een nieuw boxkleed maken. Dit is het huidige kleed, ook gemaakt van restjes.


Dat waren restjes van de twee blokjesquilts die ik voor een tweeling maakte.


 


Ik bedenk me nu opeens dat het wel grappig is, want de restje waar ik nu mee aan de slag ging  komen van de quilt van hun broertje! De boerderijquilt:


Ik heb allemaal lapjes van 15x15 cm aan elkaar genaaid, rand van ong. 10 cm eromheen en klaar! Tot slot heb ik het op de achterkant van het originele boxkleed genaaid. Nu kan ik beide kanten gebruiken en het rood/wit gestippelde biesje pas er prima bij.Klaar voor het nieuwe kindje!

Groetjes,Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!