Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

donderdag 22 september 2011

Babyquilts en nog meer

Zo, na een tijdje geknutsel is m'n blog zo denk ik wel leuk om te zien. Dit weekend zal ik eens in de zijkolommen wat dingetjes toevoegen. Dan is het compleet. Maar eerst eens verder met mijn 'show-and-tell'. Een paar jaar geleden kregen mijn vriendin en haar man een adoptiekindje uit Taiwan. Tijd dus voor een leuke quilt. Ze hadden het kamertje versierd met sterren in zandkleur. Dus de quilt moest daar bij passen. Daar kwam dit ontwerp uit.


Een jaar later kregen een andere vriendin en haar man een baby. Het kamertje zou helemaal wit worden en ik kreeg de vrije hand. Ik vond een erg leuk stofje met insecten en na wat bladeren in quiltbladen kreeg ik inspiratie voor de insectenquilt. Het is misschien wel leuk om te vertellen, dat het kamertje uiteindelijk een insectenkamertje werd. Een lamp in de vorm van een vlinder in de kleurtjes van de quilt, gordijnen van de insectenstof en een andere vriendin maakte schilderijtjes door een paar beestjes na te schilderen. Leuk hè?


Voor de kersttijd heb ik een drieluik gemaakt in glas-en-lood techniek. Ik vind het een feest om hem ieder jaar weer in de kamer te hangen.


Ik wilde ook weleens iets met logcabin op de machine doen. Dat doe ik dus voorlopig niet weer, want het frustreerd me dat niet alles recht loopt. Bovendien heb ik de rand niet helemaal goed gemeten en daardoor bobbelt het wat. Maar toch is hij wel leuk om te hebben hangen. De Frostyflat, een patroon van Bobbin. 


Een andere hobby van mij is zingen. Af en toe verzorg ik met mijn ouders en een vriendin van hen een dialectavond. Ik kom uit Uddel en daar kunnen ze goed plat praten. Mijn ouders en hun vriendin doen dan klederdracht aan en doen allerlei sketches en voordrachten in het Uddelse dialect. Dat wisselen we dan af met Oudhollandse liedjes die ik zing met de gitaar als begeleiding. Voor mijn ouders en hun vriendin heb ik leuke mapjes gemaakt voor hun stukjes. Als basis heb ik een patroontje gebruikt van de quilt 'Landleven' van Aagje Admiraal, mijn quiltjuf.


Zijn ze niet schattig? Nog één werkje wil ik laten zien. Toen ik het dekentje voor in de kinderwagen ging maken, had ik van die leuke stof met dieren erop. Dat vroeg om een 'Ark van Noach'. Maar het stond er toch niet leuk bij. Had ik dus een ark genaaid. Toen heb ik er maar een leuk tasje voor m'n jongste van genaaid. Allerlei diertjes uit de stof geknipt en erop geappliceerd. Voor de achterkant allerlei kleurtjes als regenboog. Z'n naam erop borduren en een mooie tekst op de achterkant. Even prutsen en klaar was het tasje. Hij neemt het altijd mee naar de kerk om een bijbelboekje en tekenboekje in mee te nemen!


Nou, dit was het overzichtje voor vandaag. De volgende keer nog één keer terugblikken op allerlei andere handwerkjes die ik zoal gemaakt heb. En dan zal ik laten zien waar ik nu mee bezig ben. Graag tot dan!

2 opmerkingen:

 1. Anja, ik vind je blog erg leuk geworden en je show and tell is super. Leuk om al die foto's te bekijken en de verhaaltjes erbij te lezen.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Anja welkom terug, ik heb je op mijn site gezet! geef het ook aan anderen dames door, want ik ben nog steeds opzoek, heb er wel al heel veel.
  Wat een schitterende quilts, dat is meteen even genieten
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!