Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

maandag 14 mei 2012

Bouwstop?

Help, ik loop achter met de huisjes! Het is er maar 1 hoor, maar ik weet al dat ik de komende twee weken niet zo erg veel tijd voor naaien zal hebben, dus ik voorzie meer achterstand. Zowel in de huisjes als in de SBS. Maar goed, er zijn ergere dingen. Eigenlijk maakt het natuurlijk niks uit. En wie weet komen er een paar rustige weken achteraan en ga ik alles inhalen... Maar goed, eerst maar eens het huisje wat nog wel af is.

Huisje 18


En vorige week heb ik ook weer twee SBS blokken gemaakt:

C7: Northwind


C8 - Grape Basket


Na wat technisch overleg met Aagje op de Quiltgroep, heb ik besloten om de SBS-quilt in gedeeltes te gaan quilten. Ik zie er nl. nu al tegenop om de quilt te sandwichen en te quilten. Het quilten op zich vind ik leuk werk hoor, dat is ook het probleem niet. Maar zo'n ontzettend grote quilt op schoot, werkt volgens mij niet echt lekker. Ik ga dus eerst 5 rijen maken, sandwichen en quilten. Dit doe ik nog een keer voor de andere zijkant en ook nog voor de 3 middelste rijen van de quilt. Daarna zet ik de drie stukken aan elkaar en maak daarna nog een rand eraan, die ik dan apart doorquilt. Hoe alles precies werkt, zal ik dan op de les nog wel weer leren, komt vast goed. Mijn streven is nu om de eerste 5 rijen klaar te hebben voor de zomervakantie begint. Nog zo'n 7 weken dus. En nog 18 blokken. Als ik het zo typ denk ik: oeps, dat gaat vast niet lukken. Nou, dan stel ik gewoon m'n doel bij en zorg ik dat het aan het eind van de zomervakantie af is. Heb ik fijn zes weken extra!!!

Groetjes weer!
Anja.

2 opmerkingen:

  1. Mooi huisje en mooie blokjes. En ach, een achterstandje hier of daar, maakt het uit. Ik stik van de achterstanden en af en toe loop ik "in" en haal ik "in" LOL

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!