Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

dinsdag 29 mei 2012

Een tussendoortje...

De schoonmaak is klaar, weer meer tijd voor m'n hobby's dus. De laatste week heb ik een paar dikke boeken verslonden. Heerlijk om gewoon lekker te gaan zitten lezen.
Verder ben ik ook bezig om de scrapquilt door te quilten. Het is bijna klaar, dan even bijsnijden en een biesje eromheen zetten. Dan heb ik weer een Affo. Dat is dus m'n streven voor deze week. In m'n naaimandje vond ik trouwens nog een huisje die nog niet op de foto stond. Dus bij deze:

huisje 19


Deze week is het week 22, dus eigenlijk zou het mooi zijn, als ik ook nog drie huisjes zou kunnen maken. Dan ben ik daar in ieder geval mee bij. Ik moet nog wel wat luchten tekenen en knippen, die waren op. Verder heb ik alle stukjes in het voren geknipt voor de hele quilt, dus dat is dan niet zo heel veel werk verder. De SBS-blokken moet ik ook weer voorbereiden, maar dat komt dan volgende week wel weer. Alles op zijn tijd.

Afgelopen weekend had ik zin om even iets anders erbij te pakken. Er lag al maanden een geknipt blok klaar. Deze lapjes had ik afgelopen winter gekocht bij 'Quiltpalace'. Ik wil er graag een blokkenboek van maken. Het patroon komt van mijn tweede quilt, die van de cursus met achtpuntige sterren. Het heet: Dutch Rose. Mooie naam toch?


Er ligt nog zo'n soort patroon klaar, zodat de voor- en de achterkant mooi wordt. En dan even een beetje knutselen en naaien om alles in elkaar te zetten. Er moeten bladzijden inkomen en ook een vakje voor de schaar, een naalden en spelden vakje o.i.d. en misschien nog een plekje om klosjes garen in te doen. Even een beetje op internet neuzen en zelf puzzelen, dan komt er vast een heel handig blokkenboek tevoorschijn!

Verder ben ik nog met een zomerquiltje bezig, daarover volgende week weer meer, denk ik.

Groetjes,
Anja.

3 opmerkingen:

 1. Erg mooi blok, anja en het huisje schattig,..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi huisje en wat een schitterend blok
  Groetjes Joke en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marry Gerritsen Voorthuizen17 juni 2012 om 14:16

  Dag Anja,
  Wat heb je toch een leuke side, ga je nog wel naar bed?
  Zou je mij wat verder kunnen helpen,ik heb nog wat quilts off love klaar liggen jij weet misschien wel een bestemming.
  groeten Marry Gerritsen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!