Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

woensdag 21 november 2012

Brei-aanval!

Ik heb echt weer last van een brei-aanval. Het begon met dat lekkere dikke garen, wat ik laatst liet zien. Ik had iemand met een soort poncho zien lopen en dacht: dat kan ik zelf wel maken. Na wat surfen langs breipatronen en een paar dagen prutsen is dit eruit gekomen:


De achterkant heeft geen punt. Het is eigenlijk een rechthoekige lap, die je op een bepaalde manier aan elkaar naait. Langs de hals steken opnemen, een recht stuk breien in twee recht twee averecht en de col is klaar. Langs de onderrand een rijtje vasten, een toer stokjes en een toer met lossenboogjes. Van het laatste stukje draad twee bloemen gehaakt en klaar was de poncho! Lekker warm!

Ik heb ook weer twee blokjes van de meebreideken gebreid. Hieraan wil ik eigenlijk weer wat harder werken, zodat hij na de kerst af is. Maar of dat zal lukken. Het zal wel weer een te hoog doel zijn, zoals zovaak...

Dit zijn de 'kabbelende golfjes'.


En dit de 'kabels en ribbels'.


En wat staat er nu op de pennen. Sokken! Ik heb nog allerlei bollen sokkengaren liggen. Die ga ik maar eens opbreien. Genoeg te breien dus voorlopig. De aanval kan nog heel lang duren!

groetjes Anja.


4 opmerkingen:

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!