Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

maandag 3 december 2012

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Het werk aan Kleurenfeest, de quilt voor m'n jongste ligt al een poosje stil. Weet je hoe dat komt? Er moeten blokken worden voorbereid en dat is niet het allerleukste werkje naar mijn mening. Maar vorige week heb ik mezelf even aangepakt en ben ik begonnen. Het plan is om van ieder kleurtje alle onderdelen van het blok uit te knippen en ze dan te mixen tot 21 pineappleblossom blokken te leggen. Dat betekende dus: 21 witte vierkantjes, 84 witte driehoekjes, 21x8=168 gekleurde stukjes, dat is samen 273 stukjes tekenen en knippen. Het was wel minder vervelend dan ik dacht. Misschien komt dat door de geweldige kleuren?


En toen moesten er blokken gemaakt worden. Joost mocht ook helpen.


Dit was zijn blok.


Maar hij was het al gauw zat, dus ben ik er zelf even voor gaan zitten...


Daarna alles opschrijven:


Dit hele proces moet 5 keer gebeuren voordat ik genoeg blokken heb. Vandaar dat er 5 patroontekeningetjes op iedere envelop staan. Zo, nu ligt alles klaar. Het naaien kan beginnen. En natuurlijk, ik heb ook weer een schema in m'n hoofd, hoe kan het ook anders.... Iedere dag een blokje? Kijken hoe dat gaat....


Groetjes Anja.2 opmerkingen:

  1. Wat een schitterend blok zo, en wat kleurrijk en wat leuk dat je hulp had
    We weet een quilter in spé
    Groetjes Joke vanuit een -19 graden Zweden

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!