Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

dinsdag 25 juni 2013

Tsjilp, tsjilp, tsjilp!

Ik zit helemaal in de vogeltjessfeer. Nu mijn huis helemaal opgeruimd en schoon is, en deze week niet zoveel afspraken in de agenda heeft staan, kan ik me helemaal aan de vogeltjesquilt wijden. 
De top zit in elkaar! Het is een bont geheel geworden, je wordt er helemaal vrolijk van!

 

En toen kon ik de vogeltjes gaan knippen. Ik heb de vogeltjes uit het behang gekopieerd en toen overgetrokken op vliesofix. 


Uitknippen, op de stof strijken en weer knippen. 


Heerlijk werkje vind ik dat. En dan eens bekijken hoe je het op de top gaat plaatsen. Dat vind ik lastig. Ik kan dat niet zomaar willekeurig. Maar, net zoals met de blokken leuk neerleggen, heb ik het toch een beetje kunnen loslaten en er een bont geheel van gemaakt. Veertien vogeltjes komen erop.Dus de vogeltjes op de top gestreken en toen kon het appliceren beginnen. Ik doe dat dus altijd met vliesofix en de festonsteek. Zo ziet het eerste vogeltje dat klaar is eruit:


Het borduren van de oogjes vind ik wel lastig, ik ben niet zo'n borduurster. Gewoon kruisjes lukt wel, maar verder.... Maar het is gelukt! 
Tot de volgende keer, ik ga weer vogeltjes versieren!

groetjes,
Anja.

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke quilt wordt dit! Erg mooi zo, met de vogeltjes.
    Ik heb eens even op je blog rondgekeken en zie dat jij ook de Huisjesquilt hebt gemaakt. Je hebt er een leuke draai aan gegeven met de schuin geplaatste huisjes er tussen. Een erg leuk idee.

    Groetjes, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anja, wat wordt het een mooi quilt, prachtig en erg leuk ook met de vogeltjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!