Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

zondag 25 oktober 2015

Haken en breien voor anderen, ook leuk!

Ik hou erg van handwerken, maar op een gegeven moment heb je allerlei kleedjes, sjaals en kussen. Wat moet je dan weer maken? Daarom handwerk ik ook graag voor anderen.
Een vriendin van me wees laatst tijdens het winkelen mooie gebreide kussens aan met kabels. 'Die zijn leuk! Maar ze zijn zo duur!' Ik zei:"Als je garen koopt, wil ik ze wel voor je maken." Zo gezegd, o gedaan. 


En op Facebook plaatste iemand een foto van een omslagdoek: deze vind ik mooi, maar ik kan het niet zelf maken. Wie wil dit voor me doen? Dus heb ik gereageerd, en dit is het resultaat:De ananasomslagdoek. Ik vind het een mooi patroon en ook leuk om te haken. Voor haar dochtertje wilde ze ook wel een omslagdoek. Ze koos voor de Ariadne sjaal. Dit was het voorbeeld dat ik op internet vond.


Zo is het geworden (de foto is alleen niet echt goed gelukt). 


Het patroon komt wel mooier uit met effen garen. Wie weet, ga ik hem nog eens in een effen versie maken. Leuk patroon!

Nu ben ik weer voor mezelf bezig. Ik heb een keer een omslagdoek voor mezelf gehaakt met het bekende Fenna garen. Zo was het:(Wat een kort haar heb ik daar nog! Twee jaar terug!)
Ik draag hem eigenlijk weinig, omdat ik hem toch iets te klein vindt. Nu zag ik het garen weer liggen bij de Wibra en heb er 2 bollen van gekocht, zodat ik er een stuk aan kan haken. Dáár ben ik nu dus lekker mee bezig. En wat er daarna weer komt? Dat vertel ik  later.
En morgen ga ik maar weer eens hard aan de slag met de SBSquilt, want anders komt 'ie nóóit af..>!

Groetjes,
Anja.5 opmerkingen:

 1. Geweldig Anja, wat ben jij een handige creabea met handwerk, kabels breien, sjaals haken, quilten, noem maar op, en ook nog eens voor anderen; complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig Anja, wat ben jij een handige creabea met handwerk, kabels breien, sjaals haken, quilten, noem maar op, en ook nog eens voor anderen; complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O Anja wat schitterend allemaal
  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel leuk om iets voor anderen te maken, ze zijn stuk voor stuk prachtig geworden, zowel je kussens als je sjaals! mag er terecht fier op zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Anja,

  Per toeval en via aanklikken en weer aanklikken kwam ik op je site.OOk ik, twee linkerhanden, oud verpleegkundige, en al een tijd op zoek naar een klassiek, gehaakt model omslagdoek. zo eentje die een beetje ala 1900 zou moeten lijken. Ik zag uw fantastische werk en dacht: "Laat ik deze dame aanschrijven, of zij misschien tegen betaling voor mij een warme en een ouderwets model omslag doek zou willen maken. Ik heb geen haast maar zou er erg blij mee kunnen zijn! Mocht u het niet willen dan mijn oprechte excuus voor mijn spontane actie om u aan te schrijven. Vriendelijke groet van,
  Lennie

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!