Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

zaterdag 7 januari 2012

Weer iets af en leuke post.

Heerlijk zo'n kerstvakantie met tijd om allerlei werkjes af te maken. De bomenquiltjes hangen inmiddels langs de trap. Vandaag heb ik de scrapquilt gesandwiched.


Als vulling heb ik een fleecedeken van de Ikea gebruikt die ik nog had liggen en nauwelijks nog gebruik. Als achterkant een groene lap met witte stippels. Daar zit ook al een randje van in de quilt, dus dat past er leuk bij. Nu maar eens nadenken hoe ik het het ga quilten...
Op Oudejaarsavond was ik begonnen met het haken van een broche voor m'n jongste. Het komt uit dit boekje:

 

M'n zoontje heeft er zelf één uitgezocht en het moest ook in dezelfde kleuren als het voorbeeld (was echt niet meisjesachtig vond hij...). Nu hangt het aan z'n schooltas.


Nu ben ik nog iets anders aan het haken en ook aan het breien, maar dat is nog niet af, eventjes afwachten dus maar.

Ik kreeg ook nog leuke post. Een pakketje met de eerste drie nummers van Quilt & Zo. Met deze drie tijdschriften is de serie tot nu toe compleet. Altijd leuk om door te bladeren en inspiratie te vinden.

En vandaag viel er weer een pakketje op de mat.


Jáááááááá, de lapjes voor m'n huisjes zijn er. Ik heb ervoor gekozen om de huisjes niet van m'n afvalstukjes/scraps te maken. Ik heb er namelijk een mooi plekje bij de eettafel voor gereserveerd en daar moet de quilt dan mooi passen. Mijn keuze viel op een Charm Pack van Moda: American Banner Rose. Hele mooie blauwe, rode, creme en zandkleurige lapjes. Ik heb ze nog aangevuld met wat lapjes uit m'n eigen verzameling. Zo heb ik 52 verschillende lapjes, voor iedere week één!


Nu moet ik nog wel bedenken wat voor lapje ik voor de sashings ga gebruiken, maar dat idee komt vast wel... Nu moet ik eerst maar eens de malletjes gaan maken, zodat ik de onderdelen kan gaan aftekenen en knippen.

O ja, dit briefje wil ik jullie niet onthouden. M'n jongste kan sinds een poosje lezen en begint nu ook te schrijven. Afgelopen week kreeg ik dit briefje:


Er staat 'mama beebi' , hij bedoelt 'mama baby', en zei erbij, dat betekent schatje. Is het niet ontzettend lief...?!

Tot slot nog een give away: Bij Mascha kan je een leuk scrappakketje winnen.
Groetjes van Anja.

2 opmerkingen:

 1. Mooi je quilt
  veel leesplezier
  Schitterend lapjes
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die gehaakte applicatie. Mooie stofjes. Ben heel benieuwd naar je eerste huisje.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!