Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

donderdag 9 februari 2012

Die afwerkbiezen.........

Vanochtend hadden we weer een bijeenkomst van de FIETS-groep in de Quiltkelder. Het was een dolle boel deze keer, we hebben heel wat afgelachen. Samen quilten is dus niet alleen creatief gezien inspirerend maar ook voor de geest heel goed en ontspannend!!! Nou ja, ontspannend, daar kan vast niet iedereen van de groep mee instemmen. Er waren nogal wat problemen met de afwerkbiezen deze keer.


Marylin heeft een prachtige zwart-witte (en rood) quilt voor haar zus gemaakt met stoffen uit Nieuw-Zeeland (waar ze zijn geboren, dus heel toepasselijk!). Ze had uitvoerig naar filmpjes gekeken op internet hoe het moest, maar de methode van Aagje (de quiltjuf) is toch weer anders. Gelukkig hoefde ze niet alles uit te halen, maar hebben ze de hoeken iets aangepast om het toch goed te krijgen.


Marry heeft de rand van haar quilt met schuine hoeken gemaakt. Maar waarschijnlijk zijn de hoeken tijdens het sandwichen scheef getrokken. Nu lukt het niet om de hoeken van de afwerkbies precies aansluitend te krijgen. Hier zit ze te luisteren naar uitleg van Aagje over het aanzetten van een afwerkbies...


...want Nel heeft er dus ook problemen mee. Ze heeft twee schitterende landschapjes gemaakt, maar het afwerken was niet goed gegaan. Ze had alles weer uitgehaald en heeft vanochtend alles zeer secuur gemeten, afgetekend, weer gemeten, gespeld, weer gemeten........En nu komt het vast helemaal goed!

Ook Gerda is bezig met een afwerkbies. Zij heeft een kalender gemaakt en nu is ze bezig om een opbergtas te maken voor de quiltjes van de maanden die niet aan de beurt zijn. Op de tas zie je allerlei afbeeldingen die ze in het groot op de kalenderquilts heeft gemaakt. De tas is bijna klaar, volgens mij ging het bij haar wel goed met de afwerkbiesjes, hahaha!

Dit is Nel nummer twee (in willekeurige volgorde, want we hebben er twee in de groep). Zij is bezig met een mooie glas-in-lood quilt met roodborstjes en wilgekatjes.


En ook is ze bezig met een one-block-wonder quilt. Die wordt volgens mij ook prachtig.

En we hebben een nieuwe aanwinst in de groep. Dit is Dyonne, zij is bezig met ijskristallen. De eerste is bijna klaar en ze is bezig om de tweede af te tekenen. Lijkt me ook leuk om nog eens te maken...


En zo is de herfstquilt met Cinnamon Patch van Janny geworden. Heel erg mooi en prachtige kleuren en stoffen.

Nu bedenk ik opeens, dat ik m'n eigen werkje van deze ochtend niet op de foto heb gezet. Nou ja, er staat weer genoeg in dit berichtje, komt de volgende keer wel weer!
Graag tot dan!

groetjes, Anja.
3 opmerkingen:

 1. Ik moest hier ook even bij lezen hoor. Gezellig hé zulke ochtenden. Ik ga volgende maand ook lekker weer en ook nog naar de haak-inn van de kerk elke maand. Zo gezellig met elkaar handwerken. Mooie quilts, vooral die herfstquilt vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was heel gezellig vanmorgen.
  Lachen geeft je energie.
  De stofjes kwamen uit Nieuw-Zeeland en ik uit Australie ;-)
  Je blog ziet er gezellig uit.
  Wat ebn je toch een bezige bij.
  Zou er jaloers op worden
  gr. Marilyn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I can understand the frustrations with bindings and corners but I think your group's projects are looking very nice!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!