Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

zaterdag 9 juni 2012

Een AFFO!!!

Yes, er is weer iets af! Het begon met een plannetje, zo'n 2 1/2 jaar geleden. Ik had eens iets gelezen over een quilt met 1000 verschillende vierkantjes, op twee vierkantjes na die dus wel hetzelfde waren. Het idee was dan, dat je als je een beetje ziek op de bank ligt je je soms verveelt. Dan kan je dus die twee dezelfde vierkantjes bij elkaar gaan zoeken. Een hele klus, maar als je het eenmaal gevonden hebt, ben je ook klaar. Is er niet zoveel meer aan. Dus ik dacht: dat moet iets uitdagender! Ik zal het laten zien.
Mijn quilt heeft allemaal vierkantjes en driehoeken, die er allemaal twee keer inzitten van dezelfde stof.


Verder zitten alle letters van het alfabet in de quilt, kris kras door elkaar. Die kan je op volgorde gaan opzoeken.


In het midden van de quilt zit een boter-kaas-en-eieren speelbord. Dit naar een boekje met allemaal patchwork boter-kaas-en-eieren spellen van Jannetje van Zoutelande.


De speelstukken van vilt heb ik op de achterkant van de quilt in een zakje gedaan. Dit zakje komt van een jas, waar een knots van een winkelhaak in zat. Recyclen, hè?Hier zie je ook nog een paar overgebleven driehoeken zitten, waarvan de andere met hetzelfde stofje op de voorkant zit...  Hier kan je ook een beetje zien, hoe ik de quilt doorgequilt heb. Met een colaglas heb ik allemaal rondjes getekend dwars door de vierkantjes en driehoeken en daarna gequilt. De vierkanten met de letters heb ik een stukje uit de kant vierkant gequilt.
Zo ziet het label eruit:


Helaas was de datum weggevallen, iets fout opgeslagen ofzo. Maar ik dacht, ik schrijf dat er wel bij.
En zo ziet de hele quilt eruit:Erg kleurrijk en gezellig. Deze quilt mogen de kinderen ook gebruiken om op te spelen, hutten van te bouwen enz. enz. Een fijne gebruiksquilt dus! Op naar de volgende AFFO!

groetjes Anja.

4 opmerkingen:

 1. Anja wat een ontzettend mooi quilt, de kleuren zijn prachtig en wat een goed idee om er een creatief quilt van te maken. Zo heeft het een dubbele functie!

  Ik ontdekte op je blog ook nog iets anders, je schrijft steeds over je sbs blokken, daar begreep ik niets van. Ben nog niet zo vergevorderd in de quiltwereld zoals jij.
  Nu kreeg ik voor mijn verjaardag van man en kinderen twee boeken om te lezen, de vriendschapsquilt en het gehiem van de quilters van Jennifer Chiaverini.

  Afgelopen donderdag had ik de laatste les quilten in de quiltkelder en nam ik de boeken mee, zegt Jannie; "Daar is ook een ontwerp van een quilt van" en omdat ik heel veel blauwe lapjes heb gekregen op mijn feestje (zie mijn weblog) leek het me wel leuk om dat quilt te maken, bleek dat ze het boek ook nog hadden.
  Dus van de waardebonnen die ik ook nog had liggen heb ik het boek Elm Creek Quilts gekocht.

  Ontdek ik net dat de afkorting van het quilt sbs heet en zie ik verschillende blokken op jou blog! Wat ontzettend leuk, ik ga er ook mee beginnen, kan ik mooi de kunst bij jou afkijken haha.

  Ik vind het heel knap dat je twee blokken in de week wilt maken en daarnaast de huisjes en daarnaast al die andere mooie dingen die je maakt. Ik hou het maar op één blok in de week en dan hoop ik dat ik dat red.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ida,
   nou, ik red het ook lang niet altijd, loop momenteel zelfs 7 blokken achter... Maar je moet toch ergens naar streven, vind ik. Dat werkt bij mij wel om door te gaan.
   Ben benieuwd hoe jouw blokken worden.
   groeten Anja.

   Verwijderen
 2. Wat een ontzettend leuke quilt is dat geworden. Ik mag het eigenlijk niet zeggen maar zo is het toch helemaal niet erg om ziek te zijn!
  Dat van die twee dezelfde blokken kende ik wel (dat heet volgens mij een charm-quilt) maar zo istie veel leuker.
  Hoe heb je het label zo mooi gekregen. Het lijkt mij er op geprint. Daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar want ik zit ook altijd te kl... met dat label.
  En kun je hem dan wel wassen?
  Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Rita,
   Het label doe ik met de printer, inderdaad. Bij de Hema of bij de Action kan je transferpapier kopen. Dat stop je gewoon in je printer. Daarna kan je het op de stof strijken. Je moet het wel in spiegelbeeld printen. Je kunt hem gewoon wassen, gaat prima. Ik weet niet of je hem heel vaak kunt wassen, daar heb ik geen ervaring mee.
   Groetjes Anja.

   Verwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!