Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

maandag 18 juni 2012

Zomerquiltje en huisjes

Het zomerquiltje is af en hangt in de kamer! Hij is erg leuk geworden, kijk maar:


En ik heb tijdens het naaien niet helemaal gedaan, wat Aagje altijd zegt: meten, meten, meten...! Bij het aannaaien van de lichte rand aan de vierkantjes heb ik het niet helemaal uitgemeten. Eigenlijk had ik de vierkantjes moeten meten en dat aftekenen op de witte rand en dan spelden en aanzetten. Ik heb gewoon de witte rand er in één keer aangenaaid. Daardoor was uiteindelijk de rand wat wijder dan het blauwe gedeelte. En het blauwe biesje: hetzelfde verhaal. Alles bij elkaar lubbert hierdoor de rand een beetje. Weer een les voor de volgende keer.


Maar ik vind het evengoed een erg leuk quiltje geworden. Al jaren wilde ik dit patroon een keer maken en ziehier het resultaat! Wat blauwe accesoires en kussens erbij en de hele sfeer in de woonkamer is veranderd. Het doet nu echt zomers aan.

Er zijn ook weer twee huisjes gebouwd dit weekend.

Huisje 24:


Huisje 25:


En ik ben ook aan iets nieuws begonnen. Daarover de volgende keer meer!

groetjes Anja.

1 opmerking:

  1. Ik heb het eens goed bekeken Anja, maar ik zie niet dat het lubbert hoor, wat mij bereft is het perfect! Het hangt op een mooie plek en je hebt prachtige kleuren gebruikt, niks mis mee! Enne Aagje is op vakantie dus die ziet het toch niet haha

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!