Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

dinsdag 19 juni 2012

Meebreideken

Op allerlei blogs kom je de Groninger meebreideken tegen. Dat vond ik erg leuk om te zien. Het lijkt me leuk om zoiets te maken. Ik heb ook al eens een breirol gemaakt met allerlei patroontjes. Met mijn verjaardag had ik 20 bollen garen gekregen in creme en zandkleur. Daar wil ik een deken van maken voor op de bank. Daar is zo'n meebreideken natuurlijk heel geschikt voor. De patroontjes van de Groninger meebreideken kon ik niet vinden, maar ik kwam bij Busy Bessy een andere meebreideken tegen. Daar ben ik nu dus mee begonnen, want ik was echt aan een breiwerkje toe ;-). De eerste twee blokken zijn af.

1. Golvende blokjes


2. Swingende draadjes


Ik vind ze echt leuk en heerlijk zo'n breiwerkje. Het is ook overzichtelijk, een blok is in één à twee avonden af. Weer een project erbij. M'n middelste zoon vroeg al: Waarom doe je zoveel dingen tegelijk? Nou het antwoord is makkelijk: ik hou van afwisseling!

Groetjes Anja.

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie blokken, dit wordt een prachtige deken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterend breiwerk
  en alvast een hele fijne midzomer. groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, jij bent ook al zo veelzijdig op handwerkgebied, breien is iets wat mij echt niet ligt. Maar ik vind je blokken wel heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi gebreid, ik vind die gebreide dekens erg leuk.
  Ben benieuwd hoe hij straks uitziet al hij af is.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!