Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

zaterdag 9 maart 2013

Daar ben ik weer!

Nou, nou, een hele maand niet geblogd. Dat is toch wel errug lang. Maar ja, je moet soms prioriteiten stellen, hè? Ik heb wel diverse blogs gelezen, maar een berichtje schrijven, dat is niet gebeurd. Ik heb ook niet zo heel veel te melden gehad de afgelopen maand. Niet dat ik niets deed, hoor. Maar vooral veel dingen die niet met handwerken te maken hebben. De volgende keer zal ik even update geven van wat ik allemaal heb gedaan en waar ik mee bezig ben. Nu even over m'n quiltgroep.
Afgelopen donderdag waren we weer bij elkaar en ik heb weer foto's gemaakt van wat iedereen aan het doen is. Er komt dus nu een soort show-and-tell voorbij!

Allereerst Janny. Die is weer lekker druk geweest. Ze heeft een mooie glas-in-lood-quilt gemaakt met een specht. Hier showt ze trots het resultaat:


Erg mooi, vind ik. En dat oranje randje biesje doet het zo goed ertussen. Ook is ze met iets heel anders bezig. Ze heeft een workshop gedaan over het gebruik van de X-blok liniaal. En dit is het resultaat:


Nu is ze nog bezig met een rand eromheen te maken. 
En er borrelen al weer allerlei andere ideeën in haar hoofd. 

Haar zus Gerda zit tussen de panda's. Hier zie je haar One-block-wonder quilt met panda's. Leuk hè? Tijdens de les was ze bezig om een piping-randje aan een bijpassend kussen te naaien.De buurvrouw van Janny zit ook in onze groep: Marry. Zij heeft ook de workshop met de X-blok liniaal gedaan en maakt kussens van het resultaat. Bijvoorbeeld deze:


En ze is heel blij, want er waren gelukkig twee dames die op mijn oproepje gereageerd hadden voor een lapje voor de quilt voor haar kleindochter. Nu had ze genoeg voor de quilt! Dus Ida en Digna: bedankt!!!


De foto is niet super, maar hier zie je Marry met de top die bijna af is. Tijdens de les heeft ze stof voor een rand en de achterkant uitgezocht. 

Ook Marilyn heeft met de X-blok liniaal gewerkt. Dit heeft ze gemaakt, tijdens de les heeft ze het verder aan elkaar gezet, maar zo zag het er aan het begin van de ochtend uit. 


Wat een verschillende dingen kan je ermee maken, hè? 

En dan nog onze twee Nellen. Nel 1 is begonnen met een quilt van Lynette Anderson. Het komt uit het boek Landelijk quilten. Dit boek is erg mooi, ik heb het deze ochtend ook gekocht, want ik had een aantal bonnen van de quiltwinkel gekregen. 
Ook dit naaldenboekje heeft ze uit het boek gemaakt. Schattig toch?


Verder is ze ook hier nog mee bezig. De roodborstjes in glas-in-lood techniek.


Nel nummer 2 had deze quilt helemaal af:


Heel kunstzinnig, Nel! Hij is goed gelukt, mooi werk. Nu is ze met bloemen bezig, maar daar heb ik de vorige keer al wat van laten zien. De volgende keer is de bloementuin vast een stuk gevorderd, dan kan ik meer laten zien.

Tot slot nog Dionne. Die heeft gestreepte lapjes aan haar Log Cabin gezet zodat het in de quiltring past. En nu mag ze gaan quilten. Weer even wennen, maar zal vast gaan lukken.


Ook liet ze de quilt nog zien, waarmee ze bezig is voor cursus 2, die ze bij een andere quiltjuf volgt in de Quiltkelder. Blijft mooi, die sterren.


En ze is deze kerstquilt aan het afwerken. De kleuren zijn niet mooi op de foto gekomen. Tijdens de les heeft ze de quilt op een plank geplakt, zodat ze thuis kan gaan rijgen.


Nou, dat was weer een heel verhaal, maar altijd wel leuk, om te zien wat iedereen aan het doen is. En zo verschillend als we bezig zijn. Dat is nou het leuke van een FIETSgroep!!!

Nou, fijn weekend verder en tot gauw!

groetjes Anja.


4 opmerkingen:

 1. Mooie werkstukken laat je zien. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige show en tell!!!
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. we hebben je gemist anja..prachtig show! wat een inspirerende blogjes...groetjes soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige stukken zie ik hier voorbij komen erg leuk om er even van mee te mogen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!