Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

maandag 18 maart 2013

Van alles wat...

Zoals beloofd laat ik vandaag zien wat ik de afgelopen tijd op het gebied van handwerken heb gedaan. Allereerst heb ik een kraampakketje gemaakt. M'n zwager had een cadeautje nodig en vroeg of ik nog wel eens van die pakketjes maakte. Nou, dat wilde ik best doen, weer een leuk ander werkje tussendoor. Iets gemaakt, iets gekocht... Het is zo geworden:


Nog een cadeautje, maar iets heel anders. M'n jongste zoon kreeg een uitnodiging voor een feestje. Op de uitnodiging stond als grapje als cadeautip iets van: Hij is helemaal gek van de Amerikaanse zeearend, maar ja, die zijn nogal duur... Na een poosje nadenken bedacht ik dat ik wel een kussen kon maken. Joost wist wel wat voor kleuren hij op z'n kamer had, dus foto kiezen via Google, printen, opstrijken (eerst een keer verkeerd natuurlijk...) lapje kopen en naaien maar. Hij was er erg blij mee!


In het kader van dingen die ik af wil maken stond ook het blokkenboek op m'n lijstje. Het was niet helemaal af aan het eind van de voorjaarsvakantie, maar wel bijna! Nu is het al een paar weken klaar. Dit is de voorkant:


Voorin wat handigheidjes: lintje voor de schaar, zakje, lintje waar bijv. klemmetjes voor hexagonnen(die ik ooit nog wil gaan maken) of spelden vastgemaakt kunnen worden, lapjes vilt voor spelden en naalden, een koord om klosjes garen aan te rijgen. 


Ik had nog een molton babydoek, die ik normaal ook gebruik om blokken op uit te leggen. Die kon nog prima in het boek gebruikt worden. Als tussenbladzijden, tegen het 'plakken' aan de verkeerde bladzijde, had ik eerst voering gekocht. Ik kon het niet mooi recht genaaid krijgen, weer eruit gehaald, en nu heb ik gewoon plastic mapjes verknipt en ertussen gedaan. heel handig en netjes recht!


Als versteviging voor de kaft heb ik een paar placemats verknipt. Dat is precies stevig genoeg en het was het enige wat ik voorhanden had in de goede maat. De achterkant ziet er zo uit:


De huisjesquilt heb ik gesandwiched, die ligt nu te wachten op quiltsteekjes. Dus m'n doelen heb ik wel gehaald, wat dat betreft, hahaha! Maar de Kleurenfeest quilt voor m'n jongste loopt toch wel een beetje achter op schema. Er liggen nu wel weer 21 blokken klaar in envelopjes om genaaid te worden. 


En vertelde ik laatst, dat er nog een babyquilt tussendoor gemaakt moet worden, dat zijn er inmiddels twee geworden! Weten jullie nog dat ik quilts voor een tweeling maakte? Die tweeling krijgt er een broertje of zusje bij! Dus voor dit jaar is er genoeg te doen: 2 babyquilts die eind juni en eind september af moeten zijn, en de Kleurenfeestquilt eigenlijk rond de herfstvakantie af, dat heb ik tenminste als streefdatum tegen m'n jongste gezegd. Of dat gaat lukken? We gaan ervoor!

groetjes Anja.

2 opmerkingen:

  1. Zooo, jij bent goed bezig geweest. Leuk hoor, dat blokkenboek en succes met de volgende projecten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je blokkenboek is mooi geworden. Goed idee dat kussen met die zeearend. Succes met je volgende projecten.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!