Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

woensdag 8 januari 2014

Een nieuw jaar: waar ben ik mee bezig en wat wil ik gaan doen?

Allereerst is er iets af! De boerderijquilt voor het kindje van onze vrienden is klaar. Alleen het label moet ik er nog opnaaien. 
Ik vind het zelf mooi geworden. Heel bont, maar gezellig en stoer. Het kleine ventje slaapt net in het ledikantje, dus precies op tijd klaar.
 
En de meebreideken is ook af. Uiteindelijk is het niet de hele meebreideken geworden, zoals ik al eens eerder schreef. Na 9 blokken bleek het breiwerk te blijven liggen. Daarom ben ik hakend verder gegaan. Lekker makkelijk, grannystripes. Eerst wilde ik er nog een sierrand omheen haken, maar ik heb besloten het toch maar zo te laten. Dan kan ik van overgebleven garen misschien nog kussens haken of breien. Het is in ieder geval een heerlijk dekentje geworden voor 's avonds op de bank of in de stoel. Ook de jongens zitten er regelmatig onder.
 
 
Dat haken smaakt wel naar meer. Peinzend over wat ik nu toch eens zou gaan haken, kwam ik overal dit project tegen:
 
 
Het is een oorspronkelijk Engelstalig patroon van een gehaakte deken met allerlei verschillende steken. Een aantal dames in Nederland hebben het patroon vertaald en geven iedere week weer een stukje van het patroon. Uiteindelijk heb je dan deze deken. Je kunt je eigen kleurtjes kiezen en ook de maten naar wens maken. Hier kan je er meer over lezen.
 
 
 
 Maar ja, welke kleurtjes moet je dan kiezen en wat voor garen. Ik had nog allerlei kleurtjes van het breigaren van de Wibra. Lekker goedkoop en het haakt mooi. Vanochtend heb ik er nog een paar kleuren bijgekocht. Het wordt wel behoorlijk bont, maar dat lijkt me wel leuk. Gezellig in de zomer op de bank binnen of buiten. Of als ik het toch te bont vind, kan ik het dekentje altijd nog weggeven aan iemand die ik ken of een goed doel.


En dan natuurlijk de Kleurenfeest quilt voor m'n jongste. Daar ben ik nu heel hard mee aan de slag gegaan. Het streven is om hem in de voorjaarsvakantie klaar te hebben, de top dan. Is denk ik iets te positief ingeschat, maar ja, je moet toch een doel stellen, hè? Als ik goed doorwerk moet het lukken. Hier zie je, dat ik aan het blokjes naaien ben. En ik ben ook alle stukjes voor de overige blokken aan het aftekenen en uitknippen.

 
En verder dit jaar? Voor zover ik weet komen er voorlopig geen baby's in de kennissen- en familiekring. Dus eerst de quilt voor m'n zoon af en dan kan ik gewoon verder met de SBS quilt voor ons eigen bed. En er liggen nog allerlei lapjes en ideeën in m'n hobbyhoek klaar. Dus genoeg te doen dit jaar! O ja, en natuurlijk ook wat meer bloggen, hahaha!
 
groetjes Anja.
 
 

5 opmerkingen:

 1. Je meebreideken ziet er (wat er dan van te zien is op de foto) mooi uit!!
  Meegedaan met Elizabeth?
  Mooie patroontjes heeft ze... Ik gebruik er zelf ook regelmatig wat van. Ben zelf met een "lapjesdeken" bezig die ik ook telkens op mijn blog plaats....
  En dat haken.... tja, ik geloof dat half hakend Nederland er mee bezig is of gaat... Leuk toch?
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die deken ziet er al leuk uit. Groetjes, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je mee doet met de haakalong. DE kleuren die je hebt gekozen zijn mooi. De deken is mooi geworden net als de quilt die je af hebt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, mooi, mooi Anja! leuk dat je ook mee haakt met de deken, en wat gebruik je heerlijke kleuren, dat wordt vast een mooi geheel, ik doe ook mee! Je meebreideken is al een mooi voorbeeld, prachtige kleur ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi is het anja de dekens een plaatje en leuk dat je ook de deken gaat haken ik doe ook al mee.
  Grpetjes Albèrtje ( ook uit Putten :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!