Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

donderdag 30 oktober 2014

Het is Kleurenfeest!!!

En toen kon ik eindelijk de laatste steekjes maken. Zo'n 8, 5 meter afwerkbies met de hand vastnaaien, daar ben je wel een paar uurtjes mee bezig.

 
En dan komt het spannendste gedeelte: de quilt moet in de wasmachine. En dan met al die kleurtjes naast de witte lapjes, daar word je wel een beetje zenuwachtig van hoor! Alle lapjes zijn uitvoerig voorgewassen, sommige wel meer dan 10! keer in heet water, maar ja, je weet maar nooit. Ik heb er wel 8 colour catchers bij in gestopt.
 
 
Zal het goed gaan?
 
 
De colour catchers zijn rose geworden, maar de witte lapjes zijn wit gebleven!
 
 
Nu in de droger.


 
Als laatste nog een label erop naaien. 
En tadaa!!! De quilt 'Kleurenfeest' is helemaal af!!!

 
Nu weer verder met de gehaakte deken.... Kleurige werkjes, vind je ook niet?
 
 
Groetjes,
Anja.
 

7 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige vrolijke quilt! Super!!!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige quilt, Anja! Daar zitten een heleboel uren werk in, maar dat tellen we maar niet hè..
  Maar wat is de reden dat de quilt èn in de wasmachine èn in de droger gaat als 't ie is? Ik lees dat wel meer en dan denk ik 'oh, jammer ... dan is het nieuwe eraf...' Of is dat juist de bedoeling?

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n grote quilt ligt nog weleens (gedeeltelijk) op de grond te wachten tot er weer gequilt wordt of tijdens het quilten. En ik teken de quiltlijnen af met blauwe verdwijnstift. Dat moet er ook weer uit. Bovendien vind ik een bedquilt er gewassen en gedroogd mooier uitzien. Het bobbelt dan een beetje. Een quilt voor aan de muur was ik liever niet.

   Verwijderen
  2. Aha, weer wat wijzer geworden ... dankjewel voor je antwoord.
   Ik werk ook vaak met z'n verdwijnstift, maar dan per blokje. Even onder de koude kraan en het is weg. Maar ik snap dat het anders werkt met zo'n grote quilt. En die mag ook idd zo'n bobbellook hebben! Slaapt vast lekker...

   Verwijderen
 3. Anja, wat is die mooi geworden. Een lust voor het oog. Wat zal die daar lekker onder slapen. Ook je haak deken wordt prachtig. Hier word ik blij van. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige quilt is het geworden en de haakdeken die wordt ook al zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!