Welkom op mijn blog. Ik ben altijd wel ergens mee bezig: met haken, quilten, handletteren, zingen of kleuren. Zoals een oud spreekwoord zegt:'Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil...' Kijk mee met mijn hobby's en laat gerust eens een reactie achter.

vrijdag 30 september 2016

Kussens

Al een hele tijd staat dit mooie boek bij mij in de kast:
 
 
Het is van Lynette Anderson. Erg mooie dingen staan erin . Bijvoorbeeld het kussen op de voorkant van het boek. Die wil ik sowieso maken, dacht ik toen ik het boek kocht. Daar ben ik nu dus mee bezig. Voor 'mijn' stoel in de kamer heb ik een nieuwe overtrek gekocht.
 

Deze wil ik nu in de herfst om de stoel doen. Staat ook mooi bij mijn borduurwerk van Marjolein Bastin.
 
 
De kussens moeten dus in de kleurtjes van de stoelovertrek gemaakt worden. Laten nou net de restanten van de stof voor de SBS-quilt heel mooi erbij passen! Zo wordt dat ook weer goed gebruikt.
 
Dat werd dus lapjes uitzoeken, meten, tekenen en knippen. Het is een handig boek, want alles staat in inches én in centimeters. Heb je dus geen inch-liniaal, kan je gewoon je cm-liniaal gebruiken. Ik heb een inch-liniaal in met een fijne afmeting, dus die heb ik gebruikt.
 
 
En na het knippen kijken of het leuk staat, lapjes schuiven en dan naaien maar!
 
 
Alle applicaties heb ik overgetrokken op vliesofix.
 
 
Grof uitknippen en achterop de stof strijken. Kijk, op deze foto zie je de basis van het kussen.
 
 
Alles opstrijken....
 
 
Dan alles netjes op de lijntjes uitknippen en het achterkantje van de vliesofix eraf peuteren.
 
 
Tenslotte alles op de kussens strijken.
 
 
En dit is tot nu toe het resultaat. 
Ik vind ze erg leuk. En nu kan ik uit de borduurdoos van mijn moeder mooie kleurtjes borduurgaren uitzoeken om alles te gaan festonneren.
 
Ik vind dit echt leuk om te doen. Ga ik vast weer vaker doen!

Tot gauw!
Groetjes,
Anja.
 


2 opmerkingen:

  1. Oh ja, dit boek heb ik ook. Je kussen wordt prachtig Anja, denk dat ik er ook 1 ga maken. En als het verslavend is, kan ik altijd nog een paar maken als cadeautje voor mijn lieve zussen.
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel grappig, maar dit boek heb ik ook en ook ik dacht meteen: dat kussen ga ik maken. Tot nu toe nog niet gebeurd, want ik heb niets met kussens en weet niet waar ik ze leggen moet. Maar het wordt bij jou heel mooi. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk, dat je mijn blog bezoekt. Laat gerust een berichtje achter!